: Malá pražská kuchařka

89 Kč
Nakladatel: e-bohém
Dostupné formáty: PDF  EPUB  MOBI  ePDF 
Počet stran: 160
ISBN:   978-80-7495-397-2 (PDF)
978-80-7495-398-9 (ePUB)
978-80-7495-399-6 (MOBI)

Anotace

Historická kuchařka Julie Svobodové, poprvé vydaná v roce 1898 s podtitulem Navedení, jak připravovati lze chutné pokrmy, lahůdky i nápoje, zvláště pro menší domácnost, obsahuje recepty na pokrmy z masa, drůbeže, ryb i exotičtějších surovin, a to od polévek až po dezerty nebo nápoje. Kromě možnosti nahlédnout skrze recepty do kuchyně a na jídelní stůl přelomu 19. a 20. století kniha nabízí také praktické pokyny, jak nakládat s potravinami, jak připravit hostinu, jaké volit pokrmy, jak vybírat kuchyňské vybavení atd.

I když od jejího vydání uběhlo už přes sto let, měla by mít tuto e-kuchařku ve své e-knihovně každá hospodyně. Recepty jsou krátké, stručné, ale velmi návodné a praktické.

Obsahuje téměř 560 receptů rozdělených do cca 20 kategorií.

Zanechte nám zprávu